Aloe Vera

Allmänt, Mat & recept / Permalink / 0
Häromdagen köpte jag ren Aloe Ver på flaska som jag ska ta en matsked av varje morgon på tom mage. Många av er kanske vet om att Aloe Veran är otroligt hälsosamt och har hört många predika detta. Jag kollade upp vad det var som gjorde att Aloe Veran är så himla predikad och fick mer än ett svar!
 

 
1. Aloe Vera är proppat med olika vitaminer, bla. A, C, E, folsyra, choline, B1, B2, B3, B6 och är en av de få växter som innehåller B12. Aloe Veran innehåller även ett 20 tal olika mineraler, bla. Kalcium, magnesium, zink och järn.
 
2. Aloe Vera innehåller ca 20 olika aminosyror, inklusive de 8 som är viktigast för människokroppen. Aminosyror är "the bulding blocks of protein". Den innehåller även tre viktiga fettsyror, HCL cholestreol (minskar fetter i blodet), campestreol och B-sitosterol som alla hjälper att minska symptom vid allergi och sura uppstörningar (magpeoblem).
 
3. Aloe Veran är en känd för att bosta kroppens naturliga förmåga att anpassa sig till yttre förändringar och motstå sjukdom. Man tror att Aloe Veran kan balansera immunförsvaret och hjälpa dess försvars och anpassningsförmåga.
 
4. Många sjukdomar är relaterade med dålig matsmältning. Aloe veran är känd för att lugna och rena matsmältningen och hjälpa till att förbättra den.
 
5. Precis som chiafrön och sjögräs så hjälper Aloe Veran kroppen att rensa ut gifter ur grovtarmen vilket avgiftar kroppen.
 
6. Aloe Vera är återfuktande och därför bra för huden. Som många vet brukar man ofta behandla bränd eller eksem hy med aloe vera gel. Men genom att få i sig Aloe Vera från insidan så återfuktar man huden från insidan vilket hjälper till att få en finare hy. Huden blir mjukare och mindre lätt irriterad.
 
7. Aloe Vera innehåller 12 ämnen som hjälper till att sakta ner eller hindra inflammationer. Det kan hjälpa mot bla smärtande och stela leder.
 
 
Till top