Hälsosam chokladmousse!
Vet inte riktigt hur många portioner det är men skulle gissa på 3-4 st.
1 burk kokosmjölk (ställ i kylskåp över natten)
200-350g mörk choklad, gärna sockerfri (mängden varierar på hur fyllig du vill att smaken ska vara, jag använde 200 g och kommer nog använda mer nästa gång).
2-3 msk lönnsirap
1/2 tsk vaniljpulver
Gröp ur det övre lagret ur kokosmjölken och placera i en kastrull. Under natten borde ett tjockt cremigt lager bildats och det är det du vill åt. Häll ut lösa vätskan.
Bryt chokladen i bitar och blanda ihop den med kokoscremen och smält på låg nivå. Rör med jämna mellanrum. Ta bort från värmen när ca 3/4 delar av chokladen smält. Fortsätt röra om tills allt smällt.
Tillsätt sedan lönnsirapen och vaniljpulvret, rör om ordentligt och häll sen smeten i en behållare. Placera i frysen i minst 30 min tills det stelnat.
Jag serverar min med hallon och valnötter men toppingen kan man variera hur man vill!
Moussen håller i kylskåp i ca 3 dygn.